Thursday, July 09, 2009

To steg frem og ett tilbakeDet er vist betegnende for tilstanden til pasienter som min mann at det går fremover, går litt tilbake, fremover og litt tilbake. Det ser vi i praksis nå. Etter noen flotte dager med fremgang har han nå i dag fått lungebetennelse og må dopes mer ned igjen. Vi håper på at de får fort bukt med de ekle basilluskene og at han igjen kan ta steg fremover. Det er bare å vente på at antibiotika begynner å hjelpe, og sende sterke gode tanker. Det var ikke lungebetennelse han trang nå! Men det er en følgesvenn for respiratorpasienter dessverre, og en vanlig komplikasjon.

Vi har hatt mange fine dager siden sist jeg blogget. Mandag ble han flyttet til Drammen, og vi har blitt kjent på nytt sykehus og med nye mennesker. Flytting gikk fint!

Roger har våknet mer til, og vi har kommunisert med han uten at han har kunnet prate med stemmen sin pga pustemaskin. Det blir liksom tidenes gjettekonkurranse når vi skal prøve å lese på litt slappe lepper hva han sier, og mange bommer. Han har vært både frustrert og oppgitt over evne vår til å gjette. Men en del har vi forstått og det har vært kjempefint å kunne få respons på spørsmål og fortelle han ting. Han har vært opplagt og kunnet spøke med oss til og med.

I går var kjempespennende, for da fikk han på en talekanyle som de kaller det. Dvs at de stengte av respiratoren litt og lukket åpningen inn i halsen. Da kan han prate nemlig, og det gjorde han. Vi fikk høre stemmen hans, og han fikk sagt noen av de tingene som vi ikke har forstått. Han har en del medisiner innabords og rører ting litt i hop, men mye var veldig klart, helt riktig oppfattet og sagt. Vi er nå sikre på at han er seg selv, at hukommelsen fungerer og at alt er som det skal være med hodet hans. Tenk at det virkelig kan være så bra!!! Det var en kjempegod prat som varte ca 30 minutter før han trang litt pustehjelp igjen. Så flott at vi har fått testet det ut. Han har vært opplagt, ganske pigg og i godt humør denne dagen. Flotte fremskritt de siste dagene.

Nedturen blei jo stor i dag da når han ikke var i sånn form, men vi får ta en dag av gangen og håpe på at det bare er et midlertidig tilbakesteg.

Send noen gode tanker til han da, for nå trenger han litt heiing igjen:o)9 comments:

Hannemor said...

God bedring og lykkeønskninger sendes deres vei!

Skjønner at det oppleves frustrerende med en ny infeksjon og "nedtur" i dag - men alt i alt har han jo kommet godt på vei mot å bli helt frisk igjen. Det må ha vært godt å kunne snakke sammen igjen. Har han mulighet og evne til å skrive hvis det er noe han ønsker å uttrykke?

Håper at lungebetennelsen forsvinner kjappere enn kjapt og at tiden som kommer blir fyllt av optimisme og framskritt!

Vh Hanne

Aquarell said...

Oi da, her hadde det skjedd mye...
God bedring til samboeren din, og masse gode tanker til dere.:D

mettepip said...

Sender dere mange varme tanker, og håper at dette bare var et midlertidig tilbakeskritt!
Klem fra Mette

Marte said...

Sender deg og dere mange sterke tanker Bente! Håper det går fort over så fremgangen kan fortsette!
Stor klem fra meg som tenker på dere :)

Therese said...

Gripende lesing, og helt tydelig at livet byr på store utfordringer..

Krysser fingre for flere gode dager!

Varme klemmer

Catrine said...

Mange varme tanker til dere! Håper han snart blir bedre av lungebetennelsen og at den fine fremgangen kan fortsette!
*stor klem*

Marianne/skorpionen said...

Mange gode tanker sendes deres vei nå. Håper de får bukt med lungebetennelsen og at det blir mange skritt fremover (og få tilbakeskritt).
Godt at han fikk snakket litt.

Klem
Marianne

WencheP said...

Sender deg og dine en riktig stor klem og håper at fremtiden bringer masse positivt til dere.

Klem fra
Wenche
(Pulverheks'a)

Runa said...

HEIA ,HEIA, HEIA!!!!
Tenker masse på dere!
Klem herfra