Wednesday, October 31, 2007

Fabelaktig tur!

Her kommer noen turbilder fra Singapore og New Zealand. Har sikkert mange flere å dele, men dette er første runde med litt forklaring til:o)

Her først er Singapore. Vi mellomlandet her, og var nesten 2 døgn før vi reiste videre. ankom kl 6 om morgenen og gikk da en morgentur i byen...spennende og morro å se solen stå opp over en fremmed by. Trygt og rent er inntrykket av byen, masse kulturer og vill trafikk, men likevel orden og en følelse av veldig vestlig påvirkning. vi var innom en botanisk have, og besøkte der orkidee-hagen....wow det var flott!Så var tiden kommet til å reise videre, og etter 11 timer flytur kom vi frem til Christchurch på sørøye. Da måtte vi bare sove litt, for neimen om det er så greit med tidsforskjellene. Fra Christchurch gikk turen til Hanmere Springs for å se og prøve Spa og varme kilder. I Christchurc hadde vi maori-show. Eksotisk og spennende selv om det var veldig turistifisert show. Sjekk dekorasjonene til denne fyren da! Råflott!

Her over er utsikten mot fjellene fra sletten ved christchurch. Vi er på vei til Mount Cook, og nasjonalparken der. Over ser du Mount Cook. Klarte akkurat å få et glimt av toppen som er over 3800 m høy gjennom tåken. Flott sted!


Så var det klart for gårdsbesøk, og gårdsturisme bedrift. Vi fikk se på saueklipping, og her er en nyskrellet sau....he he. Den hutra og frøys litt gitt. Bildet under er av meg i hagen på gården, sjekk den utsikten da....det er sjelero det!

Kaia forelsket seg helt i denne lille sauen hun...råsøt! Vi tittet også på samling av sauer med hund. Det var kult!
Nedenfor er uværsskyer over lake Wanaka. Spennende og flott sted, masse feriehus og en liten hyggelig by var det der også. Storslagen natur!

Så kom turens store høydepunkt, Queenstown. Her var det aktiviteter i massevis, flott by og spennende foredrag. Veldig lærerikt og ikke minst gøy.
bungyhoppingen skjedde såklart her...adrenalinhovedstaden på NZ kalles byen. Her er doskiltet på bungy-hoppings plassen. Hi hi!!
Her er et bilde av meg og høyden...fikk en til å knipse bilde når jeg hoppet. Ellers er hoppebilder i posten under:o) Fortsatt like høy på dette!!!
Dette er et bilde fra shoppemekka Arrowtown utenfor Queenstown.


En annen av aktivitetene jeg var med på var båttur på Dart river og inn i en nasjonalpark. Spennende. Vi gikk en tur i nasjonalparken også med guide.
Her er en detalj...løv i lys.

Dart River landskap og busker er opprinnelig slik NZ så ut før det ble innført arter mm fra Nordlig halvkule.
Her i båten...den gikk fort og kilte i magen gitt.
Her fra båten igjen.
Så satte vi kursen mot østkysten igjen, og besøkte på veien en vingård. Det er vårt på NZ nå og alt spirer og gror.
Masse mat og god drikke har det blitt. Her fra vinsmaking i central Otago distrikt.
En butikk med lokale matvarer besøkte vi også. Her er gresskar i disse Halloween tider.

siste by på veien var Oamaru - og pingvinkolonien der. Spennende...tenk det er pingviner som bare er ca 30 cm høye. små og rare...hi hi. det var ikke lov å ta bilder inne i kolonien, men her er landskap over og skilt under.

Så vendte vi nesa hjem igjen og etter 46 timer på reise var det godt å komme hjem. Det er langt til andre siden av jorden altså.... men akk så spennende og morro! NZ frister å besøke igjen altså....definitivt!

3 comments:

Jannicke said...

Flotte bilder! Må ha vært en fantastisk tur! :)

Og så bungy-jump da! Skikkelig tøft å gjennomføre noe sånt, hehe!

Sylvi said...

Ahh! Ser herlig ut, nydelige bilder!! :-) Ja, nå har du bekreftet at du ER klin gæærn! ;-) *knis*

Klem

Anonymous said...

Så mye kjekt og spennende du har fått med deg.