Thursday, October 07, 2010

Slik lager du shabby chic fuglebur - Surfine oppskrift:o)

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg lager fuglebur av papir og pynt.

Matrialliste
2 stk 10 cm i diameter rundinger av hvit bazzill el annen kartong.
1 stk 6-7cm i diameter runding i hvit bazzill el annen kartong
8 spiler 25 cm lang 1 cm brei i hvit bazzill el annen kartong
1 stk kantbånd punchet (jeg har brukt Martha Stewarts doily lace punch) 2-3 cm ferdig i bredde, 30 cm langt. Lages i hvit bazzill el annen kartong
1 stk bånd til bakside av kantbånd, ca 1,5 cm breit i kartong.
1 stk dekorbånd til midt oppå buret, gjerne punchet med punch. Va 1,5-2 cm breit ferdig og 30 cm langt. Tilpasse lengde til burets størrelse ved sammenliming.

Så trenger du ymse pynt. Jeg har brukt chiffongbånd i hvitt, hvite roser i ulik størrelse, grønne blader i ulik størrelse, ranke med blomster kan fint brukes, feks primas. Primasommerfugl med bling festes inni buret før tak monteres på.

Til sammenliming trenger du god dobbeltsidig tape, jeg bruker tackytape, gluedots, Zip n'dry lim mm. Du trenger også synål og tråd for å montere sommerfugl.
Slik gjør du det:
Alle deler må distresses før montering.
Start med bunn på buret. En sirkel til bunn med utsiden av arket ned. På denne monterer du de åtte spilene. Slik at arbeidet ser ut som en "edderkopp". Spilene festes til bunn (nb retning på ark, monter så strukturside på papp blir ut. Fest spilene ca 3-4 cm inn på bunnsirkelen, bøy opp i kanten for å lage brett der spilene skal skifte retning og gå oppover når buret monteres. Fest sirkel nr to til bunn over slik at papirstrimlene blir dekket.
Så kan du feste pyntekanten nede til spilene en og en en etterhvert som du løfter de opp. Jeg bruker her dobbeltsidig tape på baksiden av hele ytterkantenen. Når den sitter på og spilene står opp så fester jeg dekkbåndet på innsiden av buret for å dekke til limkant og spiler.
Nå er det på tide og pynte i bunn av buret.
Fest så pyntekanten oppe på buret til spilene, NB! fordel jevnt og fint rundt hele buret. Bruk dobbeltsidigtape på spilenen og fest til pyntekanten en og en. Før taket skal på så må sommerfuglene festes. Den sys fast med tynn sytråd til spilene slik at den blir hengende i "løse luften" Sy hvertfall 2 steder, helst 3 for å få fin retning på sommerfuglene i buret.
Vips så er det toppens tur. Den rundingen vi har laget skal få et hull punchet i midten, og klipp en stripe fra kanten og inn. Her skal du lage mer eller mindre "kremmerhus" for å tilpasse toppen på buret til spilenes vinkel. Knyt et sløyfebånd og la en løkke stikke opp av hullet på midten til hengeløkke. Fest så spilene til hverandre en og en ovenfor hverandre. totalt 4 ganger til hele toppen er sammenføyd. Så festes rundingen (hvor du tilpasser vinkel ved å legge papirbitene i der du kippet opp over hverandre og lime. Så limes rundingen til toppen på papirspilene med godt med dobbeltsidig tape.
Pynt toppen av buret og sett sløyfebånd og pynt utenpå buret ellers.
gå til slutt over med svamp og blekk for å gjøre distressingen perfekt.vips...ferdig!
buret kan lages i alle farger og varianter. Bruker du sort er det veldig fint med metallic rubons på kanter istede for blekk.
Håper dette gir deg inspirasjon til å prøve, og at du kan ta vare på sommerfølelsen litt med et sommerfuglbur i høstmørket.
Lager du et sommerfuglbur vil jeg gjerne se - legg gjerne link i kommentaren her. Det er koselig å høre fra dere;o)
Ble du inspirert?

5 comments:

Margareth said...

Kjempefint bur! Og kjempefin tutorial!!! :) Takk for at du deler!!

Hanne said...

Dette var virkelig flott!!!! Super forklaring også!

Anonymous said...

Så stilig og flott denne var :) Tusen takk for at du deler tutorial, og ja, jeg ble inspirert :)

Runa said...

BENTE!!!
Jeg er målløs ;-)
Du er bare kjempeflink!
....jeg bare undrer...åffer sparte dem all kreativiteten i fam. til du og sylvi ble født!
Urettfeigt !
God helg ;-)

Hildegunn said...

Nydelig!
Supert med oppskrift :)

Ha en god helg!